4. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia teeb lõpu pooltele nutitelefonidele

Maailma suurim mobiiltelefonide tootja Nokia vähendab nutitelefonide hulka poole võrra ja keskendub tootearenduses tarkvarale ja teenustele, kirjutab Bloomberg.

„Me oleme oma portfelli vähendanud poole võrra,“ ütles Espoos asuva nutitelefonide üksuse juht Jo Harlow eile online-esinemises analüütikutele.

Et astuda vastu Apple’ile ja teistele konkurentidele, loobub Nokia ebavajalikust dubleerimisest ja keskendub väiksemale arvule oma parematele toodetele, ütlesid Harlow ja nutitelefonide arendusjuht Antti Vaara.

Kuna uute telefonide arv väheneb, vajab Nokia ka vähem uuringu- ja arendusvaldkonna töötajaid, kirjutas Kauppalehti.

Nokia on teatanud, et koondab Jaapanis 220 tootearenduse töötajat ning Soomes ja Taanis on plaanis vähendada tootearendusüksuse töötajate arvu kokku 330 võrra. Töökohtade kärpest enamik ehk 230 töökohta kaob Soome Oulu tootearendusüksusest. Kopenhaageni üksust kärbitakse 100 töötaja võrra.

Oulu tootearendusüksuses on üle 2000 töötaja ja Kopenhaagenis umbes tuhat töötajat.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755