15. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

äripäev.eu kaaperdaja: saate domeeni kauba peale

Minu eesmärk pole täpitähtedega domeene traditsiooniliselt müüa, vaid leida lähtekoht meeldiva kliendisuhte arendamiseks, rääkis Royalteam OÜ omanik Henno Olljum enda firma nimele registreeritud .eu domeenide tagastamisest.

Möödunud reede keskpäevast said kõik soovijad endale tippdomeenis .eu registreerida nimesid, mis sisaldavad täpitähti. Reedel kell 12 aga selgus, et mõningate firmade nimelised .eu domeenid olid juba n-ö kaaperdatud.

Nii registreeris veebilehtede loomisega tegelev ettevõte Royalteam OÜ enda nimele Äripäeva, Eesti Päevalehe ja Õhtulehe täpitähtedega .eu domeenide nimed.

"Mul on turundus- ja IT-ettevõte, mis pakub veebi-, turundus- ja IT-lahendusi. Seetõttu ma ei jätnud võimalust kasutamata, et registreerida paar huvitavat domeeni ära," kommenteeris Olljum.

"Mu eesmärk ei ole neid traditsiooniliselt müüa, et registreerin domeenid ära ja müün need kiirelt kallima rahaga maha. Minu huvi on pigem see, et leida mingisugune kihvt lähtekoht ühe meeldiva kliendisuhte arendamiseks ja ühtlasi see domeen kliendile peale kauba anda," rääkis ta oma plaanidest.

Näiteks toodame kliendile jõulukaardi, anname sellele kaasa täpitähtedega domeeni ja vaatame, kuidas klient meie tööga rahule jääb, lisas ta.

"Siis saame loodetavasti edasi liikuda. Pakuksin teile oma firma teenust, et selle kvaliteeti tõestada ja välja arendada kliendisuhe. Ühtlasi esimese asjaga, mille klient tellib, saab kaasa oma domeeni," lubas Olljum.

Tema sõnul see pikaajalist lepingut ei eelda. "Tänasel päeval on Eesti IT-turg kinni, kõikidel on omad partnersidemed välja kujunenud. Tahaksin saada võimalust ennast tõestada. Kõik on läbiräägitav," sõnas ta.

Registreerimise statistikast selgub, et Royalteam on Äripäeva .eu domeeni eelmisel reedel juba kell 11.02 registreerinud. "Kiirus, eriti IT-maailmas, loeb päris palju. Tegelikult nende täpitähtedega domeenide registreerimine algas küll kell 12.00 10. detsembril, kuid sellele samale asjale kehtis 1. detsembrist broneerimine. Broneerisin domeenid eelnevalt – Äripäeva .eu domeeni juba 1. detsembri hommikul," selgitas Olljum.

"Ma ei üritanud sellest enda jaoks suurejoonelist äriprojekti teha, seega kolm esimest asja, mis mulle pähe tulid olid Äripäev, Päevaleht ja Õhtuleht, mis ka tänasel päeval minu omandis on," sõnas Olljum.

OÜ Royalteami käive oli 2007. aastal 93 000 krooni ja mullu 241 000 krooni. Kasumit teeniti vastavalt 37 000 krooni ja -36 000 krooni.

Krediidiinfo andmetel on tänase seisuga Royalteami maksuvõlg 22 436 krooni

ning intressivõlg 5223 krooni. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755