30. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võidusamba välist valguslahendust täiustatakse

Kaitseministeerium teatas, et täiustab koostöös Vabadussõja võidusamba autoritega monumendi välispidist valguslahendust.

 „Jutud võidusamba ehitusvigadest on ilmselgelt ülepaisutatud ega vasta enamasti tõele. Ainus lahendamist vajav probleem on monumendi ristiosa sisemine valgustus, mis tellitakse nüüd Tšehhi firma asemel uuelt partnerilt. Võidusamba vorm ja materjaliks olev jäine klaas on oma olemuselt aegumatu, töökindel ning vastab igati algselt kavandatule,“ lausus Kaitseministeeriumi kantsleri Riho Terras.

 Kuni monumendi sisevalgustuse valmimiseni on plaanis Vabadussõja võidusammast valgustada pimedal ajal lisaks olemasolevatele prožektoritele veel kahe täiendava valgusallikaga.

Üks lisaprožektor on ette nähtud võidusamba maa-alal asuvale haljasalale ning teine on kavas paigaldada Vabaduse väljaku maa-aluse parkla laekonstruktsiooni külge. 

 Eile Tallinnale linnavalitsusele saadetud ajutise valgustuslahenduse projektiga soovib kaitseministeerium linna nõusolekut täiendava valgustuse paigaldamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755