5. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LG ja Panasonic toodavad Skype'le telereid

Skype tutvustas rahvusvahelisel tarbeelektroonika messil CES 2010 teleri kaudu tehtavat videokõnede võimalust ning märkis, et koostööd hakatakse tegema LG ja Panasonicuga, mis toodavad Skype’i toega telereid.

Nimelt saab peatselt teha arvutites 720p HD-kvaliteediga videokõnesid ja turule tulevad Skype’i tarkvaraga varustatud internetiühendusega laiekraan-telerid.

Skype’i tarkvaraga varustatakse 2010. aasta Panasonicu VIERA CAST-toega kõrglahutusega telerite (HDTV) tooteseeria ning LG 26 uut NetCast Entertainment Access™i toetavat LCD ja plasma HD-telerit.

Mõlemad tooteseeriad peaksid välja tulema käesoleva aasta keskpaigas. Nii LG kui Panasonic pakuvad spetsiaalselt nende telerite jaoks välja töötatud HD-veebikaameraid, mille mikrofon ja optika võimaldavad üles võtta heli ja videopilti diivanikauguselt. Uued HD-veebikaamerad jõuavad müügile käesoleva aasta alguses, CESil esitlesid neid faceVision ja In Store Solutions.

„Skype’i videokõnede tegemine on viimaste aastate jooksul märgatavalt kasvanud – praeguseks kasutatakse videot juba 34 protsendil Skype’ilt Skype’ile tehtavatest kõnedest,“ lisas Skype’i tegevjuht Josh Silverman. „Paljud videokasutajad on avaldanud soovi kõnede tegemiseks mugavamalt ja suuremal ekraanil. Skype’i integreerimine HD-teleritesse on sellele loogiline vastus.“

Skype on tarkvara, mis pakub ülemaailmset suhtlemisvõimalust nii teksti, hääl- kui videokõnede näol. Tänu soodsatele kõnehindadele kasutatakse Skype’i ka laua- või mobiiltelefonidele helistamiseks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755