10. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT: GSM võrgus sai rääkida juba 1993. aasta suvest

Meie jaoks on veidi naljaks kembelda selle üle, kes esimesena midagi ametlikult avas, kuid lisada tahaks, et tegelikult sai Eestis GSM võrgus rääkida juba alates 1993. aasta augustist, ütles EMT avalike suhete juht Kaja Sepp.

Sepp täpsustas, et 1993. aasta augustis korraldati Tallinnas rahvusvaheline GSM-teemaline konverents ning selleks pandi püsti ka esimesed GSM saatjad. „Sellest hetkest alates toimisid Eestis paralleelselt EMT ja GSM võrk,“ rääkis Sepp. „Eestis toimis GSM Soome GSM võrgu laiendusena. GSM võrgu kliendid, keda muide oli 1995. aasta alguseks juba täiesti arvestatav hulk, maksid oma kõnede eest Eestis kehtestatud hindade järgi.“

Sepp ei olnud päri väljendiga, justkui oleks Radiolinja Eesti oma GSM võrgu avamisega teinud EMTle ninanipsu. Küll aga möönis Sepp, et pärast Radiolinja võrgu ametlikku avamist vormistas EMT kiiresti ära ka oma GSM võrgu ametliku avamise.

Soome GSM-operaatori Radiolinja Oy tütarfirma AS Radiolinja Eesti (nüüd Elisa Eesti AS) avas täna 15 aastat tagasi Eesti esimese ettevõttena oma GSM-mobiilsidevõrgu suunakoodiga 256. Konkurent Eesti Mobiiltelefon avas oma GSM võrgu kolm nädalat hiljem, 31. jaanuaril 1995.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755