Venezuelas devalveerimine võib Telefonicale põntsu panna

Euroopa suuruselt teise telekomi Telefonica kasum võib tulla alla prognoosi, kuna Venezuela devalveeris valuuta, vahendab Bloomberg.

Venezuela otsus devalveerida bolivari 50 protsendi võrra võib vähendada enam kui poole kahest miljardist dollarist, mida Telefonica sealt riigist lootis käibe näol teenida. Tegemist on Telefonicale Ladina-Ameerikas Brasiilia järel suuruselt teise käibegeneraatoriga. ING Groepi analüütik Georgios Ierodiaconou ütles, et tõenäoliselt ei suuda hispaania kompanii täita 2010. aasta kasumieesmärki, milleks on 2,10 eurot aktsia kohta.

„2010. aastal on Telefonical väga raske saada Ladina-Ameerikast ärikasumi kasvu,“ lisas ta, oles andnud aktsiale müügisoovituse. „Ma näen, et ettevõte vähendab selle aasta kasumiprognoosi aktsia kohta 15 protsendi võtta.“

Mullu sai Telefonica Ladina-Ameeirkast 40 protsenti käibest.

Eile kukkus Telefonica aktsia Madriidis 3,2 protsenti, 18,50 eurole.

Ka teised kompaniid kannatavad Venezuela devalveerimise tõttu. Maailma suurim tarbekaupade tootja Procter & Gamble teatas, et nad vaatavad üle, kui suur mõju nende tegevusele annab Venezuela devalveerimine. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara