13. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna lahkuv Eesti Telekom tänab investoreid

Eesti Telekom lahkub Tallinna börsilt ja tänab kõiki investoreid, teatas ettevõte börsile.

Eesti Telekomi aktsiate noteerimine Tallinna börsil on alates tänasest, 13.jaanuarist 2010 lõppenud. Eesti Telekom tänab kõiki oma investoreid, kes on usaldanud oma kapitali kasvu Eesti Telekomi hoolde. Eesti Telekom on olnud läbi aegade üks parimaid dividendimaksjaid Tallinna börsil ja tootnud investoritele pidevat kasumit.

Eesti väärtpaberite keskregistri pidaja kandis eile, 12. jaanuaril 2010 AS-i Eesti Telekom vähemusaktsiad üle TeliaSonera AB-le. Sellega täideti noteerimise lõpetamise tingimus ning AS-i Eesti Telekom aktsiate noteerimine NASDAQ OMX Tallinna börsi põhinimekirjas lõpetatakse tänasest.

Eesti Telekomil on heameel, et on saanud tegutseda 11 aastat avaliku ettevõtte positsioonis ning on pälvinud mitmeid auhindu kui parimate investorsuhetega börsiettevõte Eestis ja kogu Baltikumis.  Lisaks on Eesti Telekom pälvinud korduvalt Eesti konkurentsivõimelisima sideettevõtte ja Eesti parima teenindusettevõtte tiitli ning kuulunud Eesti mainekaimate ettevõtete hulka.

TeliaSonera gruppi kuuluva ettevõttena jääb Eesti Telekom ka edaspidi osaks avalikust börsifirmast. Eesti Telekomi omanikfirma TeliaSonera AB aktsiad on noteeritud Stockholmi ja Helsingi börsidel. TeliaSonera on Põhjamaade ja Baltikumi juhtiv telekommunikatsiooniettevõte nii mobiil- kui fikssides.

TeliaSoneral on 135 miljonit klienti ning ta tegutseb 20 riigis Põhjamaades, Baltikumis, Ida-Euroopas ja Kesk-Aasias.

Eesti Telekom järgib oma tegevuses ka edaspidi ausa ja avatud äriettevõtte põhimõtteid, jääb avatuks nii oma klientidele, koostööpartneritele kui avalikkusele. Jätkuvalt viib Eesti Telekom ellu oma visiooni olla Eesti infoühiskonna eestvedaja ning jätkab äritegevust tuntud ja mainekate kaubamärkide EMT, Elion ja MicroLink all. EMT, Elion ja MicroLink  on turuliidrid igas valdkonnas, olles üles ehitanud mobiilisektori kvaliteetseima võrgu, suurima lairiba- ja IT-infrastruktuuri. EMT-le ja Elionile kuulub vastavalt 47% mobiiliturust ning 80% lairiba- ja fikseeritud side turust.

Eesti aktsiaturul on Eesti Telekom olnud märgilise tähendusega ettevõte ning üks parimaid dividendiaktsiaid. Alates 1999 on Eesti Telekom olnud noteeritud ka Londoni börsil ning läbi Eesti Telekomi on tutvustatud ka Eesti majandust ja e-arenguid.

Eesti Telekom tänab veelkord kõiki investoreid, kes on  11 aasta jooksul börsi vahendusel Eesti Telekomi usaldanud ja soovib kõigile edaspidiseks õnnelikku kätt oma kapitali kasvatamisel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755