14. jaanuar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Domeeni registreerija isikuid hakatakse tuvastama

Kuuajalise avaliku arutelu tulemusel kogus Eesti Interneti SA uute domeenireeglite versioonile 455 täiendusettepanekut. Peatähelepanu keskendus domeeninime registreerija isiku tuvastamisele.

Peamiste arutluse all olevate ettepanekutena nimetas Eesti Interneti SA juhatuse esimehe Marek-Andres Kauts domeeninime registreerija isiku tuvastamist taotluse esitamisel, redaktsioonilisi ettepanekuid definitsioonide täpsustamiseks, ta inimeste nime kujuliste domeenide registreerimisele erikorra kehtestamist, et neid domeene saaksid registreerida ainult nimede kandjad.

Redaktsioonilised ettepanekud definitsioonide ja sõnastuste täpsustamiseks viiakse eelnõusse valdavas enamuses sisse. Registreeija isiku tuvastamise nõue on otseselt seotud küberjulgeolekuga ja selle rakendamise tingimusi täpsustatakse. Registreerijatele ja registripidajatele uuele korrale üleminekuks ettevalmistuste tegemiste aega pikendati kolme kuu võrra; uus kord jõustub 1. maist 2010.

31 eraisiku ja organisatsiooni poolt esitati kokku 455 ettepanekut, millest unikaalseid ettepanekuid oli 164. Ettepanekute esitajate hulgas oli Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit, Pangaliit, Patendivolinike Selts, CERT Eesti, EENet, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, kellest enamikuga teeb Eesti Interneti SA koostööd ka ettepanekute läbitöötamisel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755