Smartlink soovib ID-tarkvara kasutuselevõttu

Smartlinki teatel soovib tarkvaraatendaja Riigi Infosüsteemide Arenduskeskusele (RIA) üleantud ID-kaarti tarkvarauuenduste kasutusele võtmist, ehkki RIA katkestas arendajaga lepingu.

„Lepingu lõpetamine olukorras, kus Smartlink on kõik lepingust tulenevad kohused täitnud vaid mõnepäevase hilinemisega, pole heauskne ega mõistlikult põhjendatud," kommenteeris ettevõtte tegevjuht Henrik Põder.

Smartlink on enda sõnul valmis arutama tööde viimase üleandmisetapi asjaolusid ning soovib olukorrale lahendust, mis tagaks ID-kaarti tarkvara töökindluse ja jätkuva edasiarenduse. "Oleme RIA-le üle andnud tarkvaraarendused, mis peaksid tagama ID-kaarti töö ka Google Chrome'i, Maci ja Windos 7 kasutajatele ning soovime, et see tarkvara jõuaks võimalikult kiirelt kasutusse“ lisas Põder.

Kokkuleppe kohaselt pidi Smartlink RIA-le vajalikud tarkvaraarendused üle andma  25. jaanuariks 2010. Smartlinki teatel olid nad selleks valmis 1. veebruaril, kuid RIA teavitas lepingu lõpetamisest 29. jaanuaril, heites ette hilinemist.

"Smartlink on järk-järgult tarkvara üle andnud ja nende osade juures, mis on üle antud, enam lisatingimusi esitada ei saa," kommenteeris RIA kommunikatsioonijuht Katrin Pärgmäe lisades, "kui viimane osa tarkvarast on kvaliteetne, oleme nõus ka viimase osa vastu võtma."

Pärgmäe ütles, et kuna tegu on vabavaralise lahendusega, saab järgmine arendaja alustada sealt, kust Smartlink pooleli jäi. "Lisaks selgituseks, et leping lõpetati siiski ligi kaheksakuulise hilinemise tõttu, kuna tähtaeg oli eelmise aasta juunikuus," sõnas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for an ELIXIR DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

02. veebruar 2018

Derivco is looking for an AUTOMATION ENGINEER

Derivco Estonia OÜ

20. jaanuar 2018

Arvamused

Teabevara