10. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Playtech: globaalne majanduslangus meid ei pidurdanud

Playtech Eesti loob taas töökohti – seekord lähevad loosi 20 uut töökohta. 

Ettevõtte juhi Juha Olavi Korhoneni sõnul toimus firmal möödunud aastal arvestatav kasv nii majandustulemustes, klientide arvus kui uute toodete valdkonnas.

"Globaalne majanduslangus meid ei pidurdanud, arvestatav kasv toimus nii majandustulemuste, klientide arvu kui uute toodete mõistes," rääkis ta 2009. aastast.

Töökohtade loomise taga koostööleping

Tööjõu suurendamise tingis aga hiljuti saadud koostööleping. "Hiljutised ärilised arengud hõlmavad näiteks koostöölepingut Scientific Gamesiga, suuruselt teise loteriikorraldajaga maailmas, mis pakub väga suurt potentsiaali laieneda uutele turgudele,“ ütles Korhonen.

See kõik tekitas piisavat kasvusurvet ning on põhjuseks, miks me jätkuvalt aktiivselt inimesi otsime, lisas ta. "Ühelt poolt on selle eesmärgiks keskendumine riiklike loteriide poolt pakutavatele võimalustele kogu maailmas, teisest küljest aga kindlustab see Videobeti liidripositsiooni Suurbritannia mänguterminalide turul," rääkis Playtech Eesti juht.

Kuigi ametlikult otsib ettevõte praegu inimesi 20-le kohale nii Tallinnas kui Tartus, oleme alati valmis tegema individuaalseid pakkumisi headele tarkvaraarendajatele olenemata hetkel aktuaalsetest tööpakkumistest, märkis Korhonen.

Ta lisas, et kui valdav osa Playtechi tööle kandideerijatest on Eesti kodanikud, siis ettevõtte rahvusvaheline tuntus on toonud kohale CVsid ka lähiriikidest nagu Läti, Leedu, Venemaa ja mõned isegi veel kaugemalt. Palytechiga on liitunud ja selleks Eestisse kolinud ka inimesi Austraaliast, märkis Playtech Eesti juht.

Kogemustega spetsialiste endiselt keeruline leida

Kas tööturul on praegu teile sobivaid töötajaid palju? "Sõltub positsioonist. Tajutavalt lihtsam on teatud n-ö junior-positsioonide ehk vähem kogemust nõudvate ametikohtade täitmine. Teisest küljest aga on jätkuvalt sama keeruline leida kogemustega tegijaid tarkvaraarendajaid, kes meie suhteliselt kõrgetele ootustele vastaksid," selgitas Korhonen.

Ettevõte plaanib juhi sõnul pidevalt kasvada kõikides tootelõikudes ning innovatsiooni kasutavates tehnoloogiates. "Eesti üksus on jätkuvalt korporatsiooni peamine arenduskeskus ning "süda", siin toimub meie olulisimate toodete ehk kasiino, mobiiliplatvormi, haldussüsteemi ning Videobeti mänguterminalide tarkvara arendus," rõhutas ta. 

Möödunud aasta suurimateks sündmusteks pidas Korhonen mitmete Eestis arendatud kasiinomängude nagu The Incredible Hulk ja Gladiator lansseerimist. "Ettevõtte ärilise arengu seisukohalt oli oluline samm kindlasti William Hill Online'iga koostöö lõplik väljaarendamine, millest on sündinud üks meie suuremaid kliente," lisas ta.

Playtech soetas möödunud aastal Suurbritannias tegutseva ettevõtte GTS, mis on keskendunud veebipõhise mängutehnoloogia arendamisele ning töötas välja tooted nagu televisiooni vahendusel korraldatavad mängud ja internetipõhised spordiennustused. Jätkame pühendunud koostööd hiljuti Playtechiga liitunud oluliste klientidega, kelle hulgas on näiteks SEGA, Virgin ning Eesti oma Olympic Casino, lisas Korhonen.

Kasum kerkis enam kui  viiendiku võrra

Playtechi 2009. aasta viimase kvartali maksude-eelne kasum kerkis aasta varasemaga võrreldes 21 protsenti, 38,5 miljonile eurole. Ettevõtte käive tõusis kvartalis kümme protsenti, 30,4 miljonile eurole.

Käibest suurima osa, 20,7 miljonit andis kasiinondus, mis aastatagusega võrreldes kerkis 12%. Veebipokkeri käive kerkis 3%, 8,4 miljoni euroni. Terve eelmise aasta kasumiks kujunes 137,3 miljonit eurot, mis 2008. aastaga võrreldes on 23% kõrgem, aastane käive kasvas 3%, 114,8 miljonile dollarile.

2008 aastal suutis Playtech plahvatuslikult kasvatada käivet 70%, samal ajal kui puhaskasum kosus poole võrra. Majandusaasta käive lennutati 111,5 miljoni euroni, kasum upitati aga 40,7 miljonini.

Aasta tagasi ehk 2009. aasta märtsis avas Playtech Estonia oma Tallinna arenduskeskuse ja palkas kümneid uusi töötajaid. Praegu töötab neil Eestis 450 inimest, mis isegi üle poole Playtech Groupi töötajaskonnast.

Eestisse on koondunud korporatsiooni arendus-, tootmis- kui teenindavad funktsioonid. Eelmise aasta 1. märtsist juhib Playtechi Eestis asuvaid üksusi Juha Olavi Korhonen.

Aastast 2004 kuulub Playtechile kaubamärk Videobet, mis on keskendunud tarkvara arendamisele märguterminalide ning nende haldamiseks vajalike rakenduste jaoks. Videobeti Eesti meeskonnas töötab ligi 70 inimest ja esindatud on 12 erinevat rahvust üle maailma.

2009. aasta detsembris tähistas Playtech Group oma kümnendat sünnipäeva. Playtech alustas Eesti ja Iisraeli ühisettevõttena 1999. aastal. Alates 2006. aasta 28. märtsist on Playtech Group avalik ettevõte – Playtechi aktsia on noteeritud Londoni börsi alternatiivnimekirjas AIM.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755