12. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalm: säilitasime kliendid ja kasumlikkuse 

Eelmise aastaga võib turuosa säilitamise, kasumlikkuse ja lepinguliste klientide arvu säilitamise tõttu rahule jääda, sõnas Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm.

TeliaSonera 2009. aasta aruanne näitab, et Skandinaavia telekomioperaator sai Eestist 2009. aastal mobiili- ja lairibavaldkonnast tulusid 4208 miljonit Rootsi krooni (6407 miljonit Eesti krooni) ning teenis Eestist eelmisel aastal kulumieelset ärikasumit (EBITDA) 1014 miljonit Rootsi krooni (1544 miljonit krooni).

Eesti Telekomi kulumieelne ärikasum oli kokkuvõttes aga kindlasti suurem, kuna TeliaSonera ei saanud eelmise aasta tulemusi veel täielikult oma tulubaasi konsolideerida. 2008. aastal teenis Eesti Telekomi 6190 miljoni kroonise käibe juures 2348 miljonit krooni ärikasumit.

Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm rääkis: "Saame võrrelda klientide arvu ja investeeringuid eelmise perioodiga, kuid majandustulemused pole otseselt võrreldavad sellepärast, et TeliaSonera raportis ei ole täpselt see struktuur, millega me enne raporteerisime kohalikule turule."

Kalm ütles, et nende põhisõnum oli klientide arv, kuna Tele2 on väitnud klientide ülelöömist. "Aga kui me loeme TeliaSonera raportit ja Tele2 Rootsi raportit, see sugugi nii ei ole. Selgub, et Tele2 on kaotanud umbes 23 000 klienti. Meie sõnum oligi see, et oleme suutnud turuosa säilitada, seda nii EMT kui Elion."

"Teine täpne number oli investeeringud. MicroLink on seal (Rootsis - toim) hoopis teistmoodi raporteeritud kui varem ning seal on veel teisigi muutusi," lisas Kalm.

„Me jäime eelmise aastaga rahule, kuna suutsime turuosa ja kasumlikkust säilitada. Meie lepinguliste klientide arv jäi samaks, kõnekaartide arv vähenes, kui ma ei eksi, 12 000 võrra. Väidame, et säilitame turuosa, kuna Tele2 kaotas 23 000 klienti," ütles ta.

Kalm ütles, et alanud aasta kohta kehtib väga palju neid samu märksõnu, mis mullugi. "Esiteks on väga tähtis just oma klientide ja turuosa hoidmine, selle taga on tulubaas, et see ei kukuks."

"Teiseks investeeringute jätkamine, meil on investeeringud plaanis vähemalt samal tasemel, mis 2009. Uued tehnoloogiad nõuavad investeeringuid. Vähemalt EMT ja Elion ei kavatse investeeringuid vähendada, sest infoühiskond tahab ehitamist," märkis Kalm.

Kolmandaks märksõnaks on efektiivsus, lisas ta. "Tuleb otsida, kuidas oma protsesse efektiivsemalt ajada, kuid see ei tähenda inimeste koondamist. EMT ja Elion automatiseerivad oma protsesse," lausus Kalm. 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755