Internet muudab inimesed kümnendiga targemaks

Internet muudab inimesed järgmise kümnendi jooksul targemaks ning parandab nende lugemis- ja kirjutamisoskust, selgus Pew Research Center uuringust.

Projekti Internet & American Life tulemustest selgus, et 76 protsenti internetiekspertidest peab internetikasutamist inimintelligentsile positiivselt mõjunuks aastaks 2020 ning inimesed suudavad tänu ligipääsule suuremale infohulgale teha ka paremaid valikuid.

Peaaegu kaks kolmandikku uuringus osalejatest ehk 65 protsenti, pidas internetti ka lugemis- ja kirjutamisvõimete parandajaks ning uskusid, et see parandab laiemat teadlikkust.

Enam kui 60 protsenti küsitletuist uskus, et aastaks 2020 põhineb internet endiselt selle loojate poolt ettenähtud alustel ning enamik seal avaldatud informatsioonist peab vastama vähestele piirangutele. Sama kehtib ligipääsu kohta internetti.

Kuigi identifitseerimissüsteemid aina paranevad, arvas enam kui pool vastanuist, et aastal 2020 saame ikka veel internetis oma käike käia anonüümselt. Pisut alla poole vastanuist, 41 protsenti, uskus täpselt vastupidist ning arvas, et anonüümsust kärbitakse väga oluliselt.

Pew Research Centeri uuring on rajatud 895 internetieksperdi hinnanguile.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara