Küberpätid tühjendavad USA ettevõtete kontosid

Uus laine keerukaid küberrünnakuid on tühjendamas väike- ja keskmiste ettevõtete pangakontosid.

Kolmandas kvartalis kaotasid USA pangad ja nende kliendid hinnanguliselt 120 miljonit dollarit arvutite sissetungide ja võlts rahaülekannete tõttu, vahendab Financial Times. Sellega ületati kahe aasta tagune tase rohkem kui kolmekordselt.

Ligi pool uutest pettustest pannakse salakavala „Trooja“ programmi Zeus või Zbot õlule, millest on rohkem kui 1000 versiooni ja kergesti muudetav ründamaks konkreetseid sihtmärke. Vana versiooni Zeusist suutis tavaline viirusetõrje tõrjuda, kuid uue – ida-eurooplaste poolt valmistatud – viiruse vastu on isegi suurte pankade turvasüsteemid hädas.

Zeus kogub inimeste käest paroole avades päris pangatehingu ajal Internet Exploreris võlts andmelahtreid, kuhu kirjutades on andmed häkkerile nähtavad.

Ametnikud märgivad ära, et kurjategijad, kes kalli raha eest on häkkerite poolt loodud programmi ostnud, keskenduvad eelkõige väikeettevõtele, kelle turvasüsteem on nõrgem ja kes tihti hoiavad rohkem raha pangas.

Turvafirma Trend Micro ei ennusta siiski pikka õnnepõlve Zeusi loojatele, kuna ametivõimud ja turvaettevõtted on väidetavalt üheskoos töötades suutnud identifitseerida osa häkkereid. Juhtumiga seotud isikute sõnul on lähikuudel oodata ridamisi arreteerimisi Venemaal, Ukrainas ja Läänes.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

ADM Interactive otsib PHP VANEMARENDAJAT

M-Partner HR OÜ

22. detsember 2017

Itella Estonia otsib ÄRIPROTSESSIDE ARENDUSJUHTI

Itella Estonia OÜ

17. detsember 2017

Arvamused

Teabevara