16. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edevus Facebookis viis kurjategija trellide taha

Käies ajaga kaasas, hoiab üha enam föderaalagente ennast uue põlvkonna suhtluskeskkondadega nagu Twitter, Facebook ja MySpace kursis.

Maxi Sopo hakkas enda elu sedavõrd palju Mehhikos nautima, et pidas seda vajalikuks oma sõpradele Facebookis demonstreerida. Ometi oli tal veel „fänne“ – Seattle’i föderaalprokurör, kelle haldusalal oli Sopo tagaotsitav pangapettuste pärast. Otsides Sopot läbi tema avaliku „sõprade“ nimekirja, leidis prokurör tema aadressi ja lasi Mehhiko ametivõimudel kurikaela arreteerida. Hetkel ootab Sopot USA-le väljaandmine.

Kohtuasja käigus pinnale ujunud USA Justiitsministeeriumi dokumendist selgub, et korrakaitsjad jälgivad maailmas toimuvat läbi populaarsete sotsiaalvõrgustike vägagi tähelepanelikult, vahendab Associated Press. Dokumendist nähtub, et agendid suhtlevad salaja võltsprofiilide alt kahtlusalustega, selgitavad välja nende suhtlusringkonda ning uurivad isiklikke andmeid, nagu postitusi, pilte ja videoklippe. Postituste alusel saavad ametivõimud kontrollida isiku alibid ja asukohta teatud hetkel ning pildid võivad seostada isiku näiteks varastatud kaubaga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755