19. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IBM leiutas mullu kõige rohkem

USA firmadest sai mullu endale enim uute toodete patente IBM, kõige rohkem kulutab ühe patendi väljatöötamisele General Electric, kirjutab Forbes.

Rääkides uute leiutiste loomisest ja nendega raha tegemisest, on kümme suurfirmat, mida on sellel alal raske lüüa. Eelmisel aastal sai IBM 4914 patenti, järgnes Microsoft 2906 patendiga ja talle omakorda Intel 1537 patendiga.

Lisaks neile on kümne enim leiutanud USA firma hulgas General Electric, Broadcom, Texas Instruments, Honeywell ja Hewlett-Packard.

Ühe patendi väljatöötamiseks kulutab enim ehk 129 miljonit krooni General Electric, talle järgneb Cisco Systems 75 miljoni kroonise kuluga ühe patendi kohta. Hewlett-Packard maksab ühe patendi eest 72 miljonit krooni.

Väljastpoolt USAd pärinevad ettevõtted ei saa uute patentide osas eelpool nimetatud firmadele tavaliselt lähedalegi.

Nii näiteks investeerib IBM aastas ca 68 miljardit  krooni uuringuteks ja arenduseks. Tema heaks töötab üheksa uurimislaborit üle maailma, kus teadlased töötavad sõltumatutena mis tahes ärilistest kokkulepetest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755