21. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti annab küberkuritegevuse vastaseks võitluseks 150 000 krooni

Eesti panustab Euroopa Nõukogu küberkuritegevuse vastase võitluse projekti 156 466 krooniga (10 000 euroga).

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Euroopa Nõukogu küberkuritegevuse vastane konventsioon ainus rahvusvaheline juriidiliselt siduv kokkulepe, mille eesmärk on aidata tugevdada üleilmset küberjulgeolekut. „Projekti eesmärk on tutvustada Euroopa Nõukogu Küberkuritegevuse vastast konventsiooni, toetada riike sellega ühinemisel ning abistada neid seadusandluses vajalike muudatuste tegemisel, samuti toetada konventsiooni põhimõtete üleilmset levikut,” sõnas välisminister Paet.

Paeti sõnul on küberkuritegevuse vastane võitlus Eesti jaoks prioriteetne valdkond. „Seda projekti toetades panustame otseselt Euroopa Nõukogu konventsioonis sisalduvate printsiipide levikusse maailmas,” sõnas välisminister Paet. „Samuti oleme aktiivselt kutsunud üles riike küberkuritegevuse vastase konventsiooniga ühinema ning võtma seda aluseks oma seadusandluses,” lisas ta.

Eesti oli 2004. aastal jõustunud Euroopa Nõukogu Küberkuritegevuse vastase konventsiooni ja selle lisaprotokolli väljatöötamist algatanud riikide hulgas. Tänaseks on konventsiooni allkirjastanud 46 riiki ja 25 riiki nendest on konventsiooni ka ratifitseerinud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755