22. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i asutajatel uus riskifond

Skype'i asutajad rootslane Niklas Zennström ja taanlane Janus Friis on loonud uue riskikapitali fondi, et investeerida uutesse suure n-ö revolutsioonilise potentsiaaliga alustavatesse tarkvara- ja internetifirmadesse, kirjutab Financial Times.

Friisi ja Zennströmi aastal 2006 asutatud riskikapitali firma Atomico Ventures on oma uude fondi saanud 165 miljonit dollarit.

Zennströmi sõnul otsitakse eelkõige tarbijatele suunatud firmasid ja väikefirmasid, mis ei pea kasvamiseks välja arendama üleilmset müügivõrku.

"Need on firmad nagu Skype, Google ja Facebook, mis võivad – kui ärimudel tõesti hästi töötab – teenida suurt tulu ilma et neid mitu korda rahastama peaks," ütles Zennström.

Skype arendati suures osas välja Eestis. Uute alustavate firmade leidmiseks on aga Zennströmi sõnul parim koht London, ehkki silmad hoitakse lahti kõikjal Euroopas.

Uues fondis on suurim investor Atomico ise, ehkki mitte enamusosaluse omanik. Ülejäänud raha investeerisid institutsioonid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755