IT-juhid: vähene tähelepanu tõi Eestile mahajäämuse

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) presidendi Taavi Kotka arvates näitab täna avaldatud maailma infotehnoloogia raport selgelt valdkondi, milles Eesti on võrreldes teiste maailma juhtivate riikidega viimastel aastatel oma konkurentsieelist kaotamas.

Maailma Majanduse Foorumi (WEF – World Economic Formum) aruandes vaadeldud 133 riigi pingereas on Eesti 25. kohal, olles aastaga kukkunud seitse kohta.

Eesti era- ja avalikusektori tähelepanu infotehnoloogia kasutuselevõtule on uuringu kohaselt viimastel aastatel märkimisväärselt vähenenud. Samas kui majanduslikult kiiresti arenevad riigid tähtsustavad üha enam IKT rolli majanduskasvu toetamisel, on Eesti ühiskond IT olulisust alahinnanud.

ITL-i juhatuse liikme Enn Saare arvates  tuleb pöörata tähelepanu ja soodustada infotehnoloogia senisest aktiivsemat kasutuselevõttu ärisektoris. „Mitmete näitajate poolest on Eesti ärisektor maha jäänud just uute IT lahenduste kasutuselevõtus võrreldes edukate riikide firmadega. Uue tehnoloogia kasutuselevõtt on aga üks olulisematest võimalusest ettevõtte tootlikkuse ja seeläbi ka konkurentsivõime kasvuks,“ lisas ta. Euroopa Liidu statistika järgi tuleb üle 50% EL riikide majandusharude efektiivsuse kasvust tuleb just tänu IT lahenduste rakendamisele. ITL on võtnud enda eesmärgiks senisest tunduvalt enam pöörata tähelepanu koostööle teiste tööstusharudega, et tõsta tööstusharude teadlikkust IKT kasutusvõimalustest.

Infotehnoloogia raport näitab ka kiire ja kõikjal kättesaadava internetiühenduse olulisust kogu riigis. Eestil on selles osas lähiaastatel kindlasti oodata tänase olukorra paranemist, kui töösse rakendub üle-eestilise kiire internetivõrgu Estwin rajamise projekt, millegaalustatakse telekommunikatsioonifirmade ja riigi eestvedamisel juba käesoleva aasta kevadel.

 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara