11. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksamaa lükkab käima 4G litsentside oksjonid

Esmaspäeval korraldab Saksamaa esimesena Euroopas neljanda põlvkonna (4G) mobiilside litsentside oksjoni, ehkki mälestused pöörastesse kõrgustesse kerkinud hindadest 3G litsentside oksjonitel ning järgnenud pettumusest, on alles värsked.

Esimene oksjon toimub esmaspäeval Mainzi linnas, vahendas agentuur AFP.

Saksa riik loodab litsentside müügist teenida miljardeid, mis siiski jääb vaid murdosaks kümme aastat tagasi 3G litsentside müügist saadud 50 miljardist eurost. Mitmed pakkumistel edukad olnud firmad jäid toona hiigelvõlgade alla looka ja uus tehnoloogia viibis.

Hinnanguliselt võib Berliin seekord litsentside müügist saada 5-10 miljardit eurot. Analüütikute hinnangul on selliste firmade nagu Vodafone ja T-Mobile huvi suur. Operaatorid usuvad, et seekord uus tehnoloogia enam pettumust ei valmista ning jõuab kasutajateni oluliselt kiiremini.

4G tehnoloogia võimaldab ülikiiret andmeedastust, mis teeb mobiiltelefonist olulise vahendi nii internetis surfamiseks kui näiteks Skype’i laadsete internetitelefoniprogrammide kasutamiseks. 4G tehnoloogiast loodetakse ei midagi vähemat kui revolutsiooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755