Eesti IT-lahendused lummavad endise idabloki riike

Eestis finantssektorile ja riigile loodud infotehnoloogia lahendused pakuvad suurt huvi endise idabloki riikidele, siin loodud süsteem hakkab peagi ohjama näiteks armeenlaste teise pensionisamba kogumist.

Kuuldusi Eesti e-müüdi murenemisest võib pidada liialdatuks, kui vaadata neid välismaiseid kosilasi, kes tiirlevad Eestis loodud riigi- ja finantssektori IT-lahenduste ümber, vahendas "Aktuaalne kaamera".

„Meie ettevõte on eksportimas teise samba pensionisüsteemi Armeeniasse, väga tugev huvi on kõigi lahenduste vastu, mis toetavad fondide haldust, on tuntud huvi ka meie maksuameti süsteemi vastu," ütles Tallinna Börsi juhatuse liige Kaidi Ruusalepp.

Nii tunneb Kasahstan suurt huvi Eesti e-notari süsteemi vastu ning Ukraina teist pensionisammast üleval hoidva lahenduse vastu, ent Eesti IT-firmade ühine demokeskus Ülemiste City's on jätnud sügava mulje näiteks ka Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Rwanda esindajaile, kes on nüüd samuti potentsiaalsete klientide nimekirjas.

Demokeskuse juhataja Indrek Vimbergi sõnul panevad väliskülaliste silmad kõige rohkem särama riigi lahendused riigiportaalist, e-teenused, digiallkiri, e-kool, e-terviseportaal.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara