16. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa kattis m-internetiga Saaremaa ja Hiiumaa praamiteekonnad

Elisa kattis esimese operaatorina mobiilse internetiga Saaremaa ja Hiiumaa praamiühendused, pakkudes m-internetti nii Virtsu, Rohuküla, Heltermaa ja Kuivastu sadamas kui ka kogu praamiteekonna ulatuses.   

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on Elisa esimene operaator, kes avas 3,5G tugijaamad Kuivastu ja Heltermaa sadamas, edastas ettevõte.

Andrus Hiiepuu sõnul avaneb nüüd lõpuks inimestel, kes suvel või muul ajal Saaremaale, Muhu saarele või Hiiumaale sõidavad, võimalus praamisabas oodates ja ka praamisõidu ajal internetis surfata.

„Mobiilset internetti võib kasutada sama edukalt arvutist või mobiilist muusika kuulamiseks, videode ja piltide saatmiseks, filmide vaatamiseks, mängude mängimiseks või audioraamatute kuulamiseks,“ ütles Andrus Hiiepuu.

Lisaks saab praegusel ajal mobiilset internetti väga edukalt kasutada selleks, et väljaspool kontorit tööd teha. Seda enam, et mobiilse interneti kiirused on võrdsustumas kontoris või kodus pakutava püsiühenduse kiirusega. Arvutis internetiühenduse loomiseks saab kasutada modemina mobiiltelefoni, netipulka või arvutisse sisse ehitatud modemit.

Vastava mobiiltelefoni või modemi olemasolul saab Elisa klient kasutada kuni 21 Mbit/s allalaadimiskiirust ja 5,7 Mbit/s ülelaadimiskiirust pakkuvat M-Interneti teenust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755