16. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KPMG: online-hasartmängude turg puhkeb masu ajal õitsele

Maksutulude suurendamise eesmärgil on mitmete riikide valitsused liberaliseerimas internetis hasartmängude korraldamise reegleid, kinnitab värske KPMG uuring globaalse online-hasartmängude turu potentsiaalist, teatas KPMG.

Võrreldes 2008. aasta tulemustega prognoositakse, et globaalne online-hasartmängude turg kasvab 2012. aastaks 42 protsenti, ulatudes ärimahult 30 miljardi dollarini.

Samas on sektori kasvupotentsiaal tegelikult märksa suurem, kuna maailma juhtivates tööstusriikides, nagu näiteks Ameerika Ühendriikides, Hiinas, Jaapanis ning Lõuna-Koreas on hasartmängude korraldamine internetis täna keelatud.

KPMG värske uuring "Online Gaming: A Gamble or a Sure Bet?" näitab, et tehnoloogia ning sotsiaalse meedia areng, mis võimaldab hasartmängude kandumist mobiiltelefonidesse, Facebooki taolistesse sotsiaalvõrgustikesse jne, kasvatab jõuliselt interneti meelelahutusäri ning maksutulude suurendamise vajadusel on mõned nimetatud riikidest motiveeritud oma seniseid seisukohti ja regulatsioone muutma.

„Uuring näitas, et Euroopa riikidel on võrreldes muu maailmaga selge edumaa, kuna online-hasartmängude turg on kõikjal Euroopas avanemas. Arvestuste kohaselt peaks aastaks 2012 sektori aastakäive olema 8 miljardit eurot.

Euroopa suurimaks väljakutseks on piiriüleste online-hasartmänguteenuste korraldamine ning ühtsete standardite loomine, kuna seni on enamus Euroopa riike keskendunud oma kohaliku õigusraamistiku väljatöötamisele,“ ütles KPMG Baltics ASi maksu- ja õigusnõustamisteenuste juht Joel Zernask, lisades, et online-hasartmängude sektori tohutu arengupotentsiaal pakub kindlasti võimalusi ka Eesti tarkvaraarendajaile, hasartmänguoperaatoreile, hankijaile ja investoreile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755