Eestlased töötavad välja veebipõhist nimegeneraatorit

Erinevad Eesti tehnoloogiaettevõtjad, seal hulgas Skype’i ja Playtech'i endised ja praegused töötajad, on loomas uut veebipõhist teenust rahvusvahelisele turule.

Namefy.com on veebipõhine laste nimede generaator, mis aitab värskeid lapsevanemaid oma lapsele nime valikul. Namefy.com projektijuht Priit Pärna sõnul puudus nii eesti kui ka ingliskeelses veebis piisavalt hea teenus, mis aitaks lapsevanemaid ühe tähtsa otsuse juures.

Google’i statistikast selgub, et inimesed teevad kuus kümneid miljoneid lapse nime otsinguga seotud märksõnapäringuid. Namefy.com aitabki lapsevanemaid muutes nimevalimise protsessi huvitavaks ja intuitiivseks.

Üks Skype'i asutajatest Ahti Heinla ja muidu Playtechis töötav Hannu Kikkas selgitasid, et kuigi esmapilgul võib tunduda, et tegemist on lihtsa ülesandega, ei ole kerge välja töötada algoritmi, mis soovitaks nime, mis lapsevanematele ka meeldiks.  “Lisaks huvitavale väljakutsele köitis mind idee praktilisus, olen ise viie lapse isa,” lisas teine Skype'i asutajatest Jaan Tallinn.

Namefy.com projekt on üks osa IT Kolledzis toimuvast Garage48 üritusest, mille raames luuakse 48 tunni jooksul uusi innovatiivseid veebiteenuseid. Reede õhtul alanud Garage48 kulmineerub pühapäeva õhtul teenuse tutvustamisega kõrgetasemelise zhürii ees, kuhu kuuluvad majandusminister Juhan Parts, riskikapitalist Allan Martinson ja teised tuntud isikud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara