23. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti leppis NATOga kokku küberkaitses

Eesti ja NATO sõlmisid reedel küberkaitsealase vastastikuse mõistmise memorandumi, teatas kaitseministeerium.

Allkirjastatud memorandum annab raamistiku edasisele Eesti ja NATO vahelisele infovahetusele ja konsultatsioonidele küberkaitse valdkonnas. Samuti käsitleb memorandum NATO küberkaitsealase toetuse osutamist Eestile võimalikus kriisiolukorras.

Memorandumi NATO-poolseks allkirjastajaks oli NATO asepeasekretär Claudio Bisogniero, Eesti poolt allkirjastasid leppe Teabeameti peadirektor Tarmo Türkson ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi riigi infosüsteemide arenduskeskuse direktor Epp Joab.

Kolm aastat tagasi Eesti vastu suunatud ulatuslikud ja ohtlikud rünnakud olid otsustavaks ajendiks, mis muutsid NATO arusaamist küberohtudest kui üleilmset julgeolekut mõjutavatest teguritest. Eesti edukus rünnakute tõrjumisel ning sellele järgnenud tegevused riikliku küberjulgeoleku strateegia raames on oluliselt mõjutanud ka NATO samme selles valdkonnas.

NATO on töötanud välja küberkaitse poliitika, mille alusel pakub allianss liikmesriikidele tuge küberohtude ennetamisel ja intsidentide ohjamisel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755