Nokia kaebas Apple’i kohtusse

Soomlaste au ja uhkus, maailma suurim mobiiltelefonide tootja Nokia teatas reedel, et laiendab enda kaasust konkurent Apple’i vastu, mis nüüd sisaldab pretsensioone ka iPadi vastu.

Tänane kaebus, mis edastati Madisoni ringkonnakohtusse, järgneb juba mitmele eelnevale Apple’i vastu suunatud kaebusele, kus süüdistatakse viimast patendiõiguste rikkumises, vahendab Associated Press.

Nokia sõnul aitavad vaidlusobjektiks olevad tehnoloogiad vähendada elektrooniliste seadmete suurust ning kulusi. Firma sõnul on Apple vastuolus viie patendiga, mis muudavad heli ja info kommunikatsiooni efektiivsemaks ning võimaldavad seadmetel olla kompaktsemad.

Üldiselt on kohtuvaidlused tehnoloogiasektoris üsna tavapärased ning need võivad aastaid aega võtta. Tavaliselt lõppevad vaidlused erinevate litsentsilepingutega.

Apple ise on kohtusse kaevanud Taiwani firma HTC, kes teatavasti kasutab Google’i Android tarkvara ning on nutitelefonide segmendis vägagi edukas ning on pakkumas Apple’i iPhone’ile tugevat konkurentsi. Apple’i sõnul rikuvad HTC Android telefonid iPhone’i patente.

Hetkel on käimas tihe konkurents aina rohkem kliente võitval nutitelefonide turul, mistõttu on suurenemas ka kohtukutsete arv. Inimeste arv on järjest kasvamas, kes soovivad enda telefoniga lugeda e-kirju, surfata Internetis ning kasutada teisigi lisarakendusi.

Reede keskpäevaks oli Apple'i aktsia Nasdaqi aktsiaturul langenud 4,73% 234,81 dollarini.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara