12. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft lasi välja uue Office’i

Üritades hoida kinni ülimalt tulusast äritarkvara turust ning samal ajal võideldes tasuta alternatiividega Google’i poolt, esitles Microsoft täna enda uut versiooni Office tarkvarast.

Maailma suurim tarkvara ettevõtte uuendas populaarseid Word, Excel, Outlook ning PowerPoint programme ning on turule toomas ka online versioonid nendest, et püsida uute mobiilsete ning Internetiga ühendatud klientide kannul, vahendab Reuters.

Microsoft teatas, et on täiustanud piltide haldamist Wordis, videote kasutamist PowerPointis ning uuendanud dokumentide haldamist ning e-kirja põhist vestlust.

Suurim muutus on Microsofti liikumine alale, kus Google on seni valitsenud – lubada kasutajatel hallata erinevaid dokumente läbi kaugserverite kus iganes maailma otsas. Office’i ärikliendid saavad automaatse ligipääsu Wordi, PowerPointi ning Exceli veebipõhistele programmidele, mida on võimalik kasutada Internetiga ühendatud arvutite ning nutitelefonidega.

Nende uuendustega astub Microsoft otsesesse konkurentsi Google Docsiga, mis on Microsofti tuumprogrammide vähendatud variandid. Google Docs on tasuta isiklikuks kasutamiseks ning 50 Ühendriikide senti kasutaja kohta firmadele ja ei vaja programmi eraldi allalaadimist kasutaja arvutisse. Google’i sõnul on neil nelja aastaga tekkinud 25 miljonit klienti.

Uuringufirma Forrester hiljutistel andmetel kasutab 81% ettevõtetest Microsoft Office 2007 ning vaid 4% Google Docsi. Lisaks selgus Forresteri küsitlusest, et ligi kolmandik praegustest Office’i kasutajatest plaanib järgneva 12 kuu jooksul üle minna 2010 variandile.

Microsofti aktsia liikus täna USA aktsiaturgudel üles, kallinedes 2,01% 29,46 dollarini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755