19. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google avab failidele pilvehoidla

Google plaanib avada Google Storage nimelist failide pilvehoidlat, mis saab juba 2006. aastal käiku lastud Amazon S3 otseseks konkurendiks.

Google Storage toetab REST API-t, võimaldab kasutaja ligipääsuõigusi kontrollida ja säilitab andmetest mitmeid koopiaid, mis vähendab nende kaotamise riski, kirjutas tehnoloogiablogi TechCrunch.

Oletatakse, et Google esitleb oma pilveteenust 19. või 20. mail San Franciscos, mil seal toimub Google arendajate konverents.

Pilveteenused võimaldavad hoida andmeid vastavat teenust pakkuvate firmade serverites, mis võtavad enda peale failihoidlate teenindamise, arendamise ja turvamise. See vähendab klientide IT-kulusid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755