Sidesektori ebaühtlane reguleeritus segab ELis turgu

Euroopa Komisjoni aastaaruandest Euroopa ühtse elektroonilise side turu kohta selgub, et ELi telekommunikatsiooni eeskirjade ebaühtlase kohaldamise tõttu ei saa tarbijad, ettevõtjad ega euroliidu majandus tervikuna täit majanduslikku kasu ühtsest ja konkurentsivõimelisest turust.

Vaatamata sellele, et Euroopa telekomisektor pidas võrdlemisi hästi vastu 2009. aasta rahanduskriisile (0%-line kasv, võrreldes 4,2%-lise üleeuroopalise majanduslangusega), sõltub edasine kasv kehtivate eeskirjade ühtlasest jõustamisest ja uuenduslikesse teenustesse tehtud investeeringutest, seisab komisjoni teates.

Euroopa Komisjoni digitaalarengu voliniku Neelie Kroesi sõnul on praeguses majandusolukorras mobiilse lairibaühenduse laialdane kasutuselevõtmine ja taskukohasem juurdepääs internetiühendusele tarbijate jaoks hea uudis. Samas valmistab talle pettumust see, et ühtse turu suunas toimunud edasiminek on olnud väike.

"Selleks, et tagada telekommunikatsioonieeskirjade nõuetekohane rakendamine ja vajalikud investeeringud uuenduslikesse teenustesse, mis teeniksid kõigi 500 miljoni Euroopa tarbija huve, peavad liikmesriigid rohkem pingutama," ütles Kroes.

Kuigi enamik liikmesriikide turge on muutunud konkurentsivõimelisemaks, ei ulatu need riigi piiridest kaugemale ega võimalda ettevõtetele juurdepääsu Euroopa ühtsele turule. Lisaks on konkurentsivõimelisuse tase liikmesriigiti väga erinev.

Euroopa 2020. aasta suurprojektis "Euroopa digitaalne tegevuskava" innustab Euroopa Komisjon telekommunikatsioonisektori ettevõtteid ja ELi riikide valitsusi ühendama oma jõupingutusi, et teha kiire internetiühendus ja interaktiivsed sideteenused kättesaadavaks kõigile elanikele ja ettevõtetele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Derivco is looking for a RELEASE ENGINEER

Derivco Estonia OÜ

24. mai 2018

Cleveron otsib VANEM-TARKVARAARENDAJAT

Cleveron AS

02. juuni 2018

DERIVCO IS LOOKING FOR A SENIOR FULL STACK DEVELOPER

Derivco Estonia OÜ

24. mai 2018

Arvamused

Teabevara