1. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP kaotab 9000 töökohta

Maailma suurim sülearvutite tootja Hewlett-Packard teatas teisipäeval, et investeerib ligi miljard dollarit enda andmekeskuste ühendamiseks ja automatiseerimiseks, kaotates sellega üle 9000 ametikoha.

Kalifornias Palo Altos baseeruva tehnoloogiaettevõtte sõnul ulatub firma ettevõtteteenuste divisjoni iga-aastane kokkuhoid pärast muudatuste läbiviimist 500 miljonist kuni 700 miljoni dollarini, vahendab MarketWatch. HP plaanib enda andmekeskuste arvu vähendada 50ni.

Andmekeskusi kasutatakse ettevõtete, valitsusasutuste ning teiste organisatsioonide andmete hoiustamiseks.

HP juhid sõnasid, et ei plaani inimesi koondama hakata. Selle asemel loobutakse pensionile minevatele ja teistele firmast lahkunud töötajatele asemike otsimisest. Lisaks teatas Hewlett-Packard, et plaanib luua kuni 6000 uut töökohta, peamiselt müügi ning ettevõtteteenuste alal.

Hewlett-Packardi aktsia langes päeva lõpuks 0,6% 45,73 dollarini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755