2. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EK: telekommunikatsiooniturg ei toimi ikka veel

Euroopa Komisjoni aruanne telekommunikatsioonieeskirjade kohta näitab, et telekommunikatsioonituru konkurentsivõime on suurenenud, kuid turu korralikuks toimimahakkamiseks tuleb veel palju ära teha.

Muu hulgas on probleemiks liikmesriigiti erinevad lahendused sellistele konkurentsiprobleemidele nagu valguskaablivõrkudele juurdepääsu reguleerimine või arvutused, mille alusel kehtestatakse telekommunikatsiooniteenuste tasu, teatas komisjon. Sellise regulatiivse ebakindluse tõttu võib olla keeruline viia ellu suuri investeeringuid eeldavaid infrastruktuuriprojekte.

Euroopa Komisjoni asepresident ja digitaalarengu volinik Neelie Kroes ütles aruannet tutvustades: „Tänu juhistele, mis komisjon on riikide telekommunikatsioonisektori reguleerivatele asutustele andnud, on eeskirju rakendatud piisavalt ühtemoodi ja prognoositavalt, et tagada investorite usaldust.”

Telekommunikatsiooniturg  on konkurentsile avatud ning ELi elanikud ja ettevõtjad saavad valida suurema hulga ja soodsamate hindadega teenuste vahel. Eeskirjade ühesuguse rakendamise ja ELi ühtse telekommunikatsioonituru nõuetekohaseks toimimiseks peab reguleerimine Kroesi sõnul olema veelgi koordineeritum.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755