Ehitusfirma juht: e-asja ajamine ei saa olla eesmärk omaette

Igasugune e-asja ajamine ei saa olla eesmärk omaette, vaid eesmärk on ajada äri ratsionaalselt, vastas ASi Semu Ehitus juhatuse esimees Meelis Munski päevaküsimusele, miks saadate arveid paberkandjal.

Äripäeva päevaküsimus oli ajendatud tänasest artiklist, et paljud Eesti ettevõtted saadavad siiani paberarveid või siis e-arveid näiteks PDF kujul.

Munski sõnul eeldab täielikult e-arvetele üleminek, et kõigil on võrdsed võimalused ja tingimused.„Aga ei ole ju. Ei saa ju täielikult minna e-arvetele, sest paljud, kellega asju ajad, pole selleks valmis, ja võib-olla mõnel pole arvutitki,“ põhjendas Munski. „Paljud ei tahagi saada e-arvet, sest ta mõtleb, et ta peab kontoris selle nagunii välja printima. Kõike ei ole ettevõttes võimalik vaid elektroonselt ajada. Ma ei usu, et on ettevõtteid, kus kõik on digitaalselt kaustades, arvan, et osa asju on ikka mappides ka.“

Munski sõnul tuleks e-arveid kasutada täpselt nii palju, kui on vaja. „Me ka püüame sageli vältida paberkandjal arve väljastamist, sest on olnud juhtumeid, et kiri on ära kadunud,“ lausus Munski. „Elektronposti teel saadetud asjad nii naljalt ei kao.“
Munski lisas, et ka ajalehtede väljaandjad korrutavad ju ka kogu aeg, et ega paberleht ei kao kuhugi. „Mulle ka meeldib hommikulauas kohvi kõrvale ajalehte lugeda,“ ütles Munski.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara