Vineeritehase juht: väliskliendid tahavad paberarveid saada

Kuna enamikule kaubasaadetistest tuleb nagunii paberdokumendid kaasa printida, siis prinditud arve lisamine on väike asi, vastas ASi UPM-Kymmene Otepää tegevjuht Ando Jukk päevaküsimusele, miks saadate arveid paberkandjal.

Äripäeva päevaküsimus oli ajendatud tänasest artiklist, et paljud Eesti ettevõtted saadavad siiani paberarveid või siis e-arveid näiteks PDF kujul.

„Kogu kaup peab olema inventeeritud ehk kui palju läks kaupa välja ja kui palju võti kaupa vastu,“ rääkis Jukk „Ja kõik see peab olema kinnitatud, et hilisemaid vaidlusi ei tekiks. Ega väga palju muid võimalusi seda teha polegi, kui paberil ehk kõige kindlam on seda teha paberkandjal.“

Juki sõnul vajavad paberarveid eelkõige väliskliendid ja piiri taga asubki enamus kliente, sest UMP-Kymmene Otepää toodang läheb eksporti. „Tegelikult ega see, et mujal maailmas paberdokumentide kultuur on, pole iseenesest paha,“ lausus Jukk. „Sest eks paberimajandus annab ju tööd kah. Ja eks igal tööl on oma väärtus.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara