11. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tiigrihüppe SA annab koolidele kaks miljonit

Tiigrihüppe sihtasutus toetab konkursi „Innovaatiline kool“ raames 18 Eesti üldhariduskooli ligikaudu 1,9 miljoni krooniga innovaatiliste arendusprojektide elluviimisel.

Sel kevadel kuulutas Tiigrihüppe sihtasutus välja konkursi „Innovaatiline kool“. Konkurss oli suunatud Eesti üldhariduskoolidele mõttega pakkuda rahalist toetust info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) vahendite soetamiseks koolide uute ja innovaatiliste ideede elluviimisel.

Projekti „Innovaatiline Kool 2010” juht Enely Prei ütles, et koolidel on palju vahvaid ja  innovaatilisi ideid, kuidas oma aineid õpilastele IKT vahenditega huvitavamaks teha. Ent vahendid on kallid ja nende soetamine käib väikestele koolidele üle jõu. Seetõttu saigi Tiigrihüppe Sihtasutusega käivitatud konkurss, kuhu kõik üldhariduskoolid said esitada oma taotlusprojektid innovaatiliste ideede elluviimiseks.

Konkursi raames jaotatav toetus oli ligikaudu 1,9 miljonit krooni. 31.maiks laekus sihtasutusele 229 projektitaotlust kogusummas 22,1 miljonit krooni. Taotluste esitamisel oli nõutav ka koolidepoolne omafinantseering.

Projektijuhi sõnul oli konkurents projektide rahastamisele äärmiselt tihe ning valiku tegemisel lähtuti eelkõige projektide kompaktsusest ja innovaatilisusest ning ka eeldatavast mõjust õppetööle. Projektidest valiti rahastuseks välja 18 üldhariduskooli, kes saavad nüüdseks hakata oma ideid ellu viima.

Esitatud taotluste sisu poolest oli rohkem neid, kus sooviti rahastust andmesidevõrgu ehitamise ja parendamise rahastamiseks ning arvutite ja serverite soetamiseks. Samuti oli projekte  meediaklassi loomiseks, meediaõpetuse sisseviimiseks, erinevate e-kursuste tegemiseks, videoõppe ja e-õppe võimaluste loomiseks, tahvelarvutite soetamiseks jpm.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755