18. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki tulud arvatust suuremad

Suhtlusvõrgustik Facebook toob sisse palju rohkem raha, kui analüütikud seni arvanud on.

Veebilehe kasutajate ja reklaamiklientide arvu plahvatuslik kasv paisutas 2009. aastal tulud ligi 800 miljonile dollarile, vahendas agentuur Reuters viitega kahele informeeritud allikale.

Samuti teenis Facebook mullu ka kümneid miljoneid dollareid kasumit, väitis üks allikas.

Kuus aastat tegutsenud Facebook on seni finantse puudutava informatsiooniga kitsi olnud ning loobus ka seekord väiteid kommenteerimast.

Läinud aasta juulis ütles juhatuse liige Marc Andreessen, et tulud hakkavad ületama 500 miljoni dollari piiri. Analüütikute hinnangud tulude suuruse kohta on jäänud vahemikku 550-700 miljonit dollarit.

Et tulud on väidetavalt veelgi suuremad, tõstab investorite huvi Facebooki vastu, ehkki lähiajal omanikud firmat börsile viia ei plaani.

Kui läinud aasta jaanuaris oli Facebookil 150 miljonit kasutajat, siis aasta lõpuks oli kasutajate arv paisunud 350 miljonile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755