18. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahandusministeerium loodab valitsusasutuste sidekulude vähenemist

Rahandusministeerium, Elion Ettevõtted AS, EMT AS ja Elisa Eesti AS allkirjastasid esmaspäeval sideteenuste raamlepingu järgnevaks kolmeks aastaks, teatas rahandusministeerium reedel.

Raamlepingu alusel sõlmivad riigihankes osalenud asutused esimeseks pooleteiseks aastaks hankelepingud võitjaks tunnistatud ühispakkujatega Elion Ettevõtted AS ja EMT AS.

Raamlepingu kohaselt korraldab rahandusministeerium 16 kuu pärast täiendava minikonkursi, küsides raamlepingu pooltelt uued hinnapakkumused. Seejärel sõlmib iga hankes osalenud asutus parima pakkumuse teinud sideteenusepakkujaga hankelepingu järgmiseks pooleteiseks aastaks. Minikonkursil pakutavad sideteenuste hinnad ei või olla kõrgemad esimese hankelepingu sõlmimise aluseks olnud hindadest.

Sideteenuste riigihanke tingimustes olid ette antud piirhinnad nii kõnesideteenustele kui ka ühendustasudele, millest kõrgemat hinda ei tohtinud sideettevõtted pakkuda. Piirhindadeks võeti hankes osalenud asutuste senikehtinud kõige odavamad hinnad. Mõlemate hankes osalenud pakkujate hinnapakkumused olid ette antud piirhindadest tunduvalt madalamad. Hanketingimustes oli muuhulgas sätestatud, et hankes osalevate asutuste omavahelised kõned peavad olema 0 krooni ja kõned mobiililt lauatelefonile ning vastupidi samuti 0 krooni.

Riigihanke korraldamise eest vastutanud rahandusministeeriumi õigus- ja haldusosakonna juhi Aet Sallaste sõnul vähenevad hankes osalenud riigiasutuste ja sihtasutuste sidekulud edaspidi oluliselt.

“Sideteenuste hanke korraldamine selliselt, et ostetakse koos lauatelefoniteenust ja mobiilsideteenust on mõistlik, sest siis on võimalik hanketingimusena esitada erinevate teenuseliikide kasutamisel 0 kroonist hinda,“ rääkis Sallaste.

Võistleva dialoogina korraldatud hankemenetlust alustas rahandusministeerium 2009. aasta juulis. Ühishankes osalesid rahandusministeerium ja statistikaamet, haridus- ja teadusministeerium allasutustega, justiitsministeerium, põllumajandusministeerium, sotsiaalministeerium ja keskkonnaministeerium allasutustega, välisministeerium, riigikontroll, riigikantselei rahvusarhiiviga ja riigi sihtasutused.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755