29. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsofti ebaõnnestunud nutitelefonid

Kuigi ametlikud andmed puuduvad, siis edasimüüjate käitumisest ning analüütikute tähelepanekutest võib järeldada, et Microsofti esimene nutitelefon on ebaõnnestunud.

Aastaid spekuleeriti, kas ja millal järgneb Microsoft konkurentidele nagu Apple ja hakkab tootma enda telefoni firma enda tarkvara ja teenustega. Microsoft vastas neile ootustele selle aasta aprillis, kui tõi turule uue paari telefone nimega Kin. Praeguseks on möödunud kolm kuud ning tõendeid on kogunemas, et Microsoft on ämbrisse astunud.

Läinud nädalavahetusel lõi Kini telefoni ametlik edasimüüja Verizon Wireless mõlema mudeli hinnad pooleks. Mõõtudelt väiksema Kin One hind kukutati 49,99 dollari pealt 29,99 dollarile, vahendab MarketWatch. Kin Two hind langes 99,99 pealt 49,99 dollarini.

Microsofti pressiesindaja Brandy Bishopi sõnul ei oma Microsoft Verizoni soodustuste üle võimu, kuid keeldus edasistest ütlustest. Verizoni pressiesindaja ei vastanud kommenteerimispalvetele.

Kini nutitelefoni, mida toodab Sharp, ametlikke müüginumbreid ei avalikustata, kuid turu arenguid jälgivate analüütikute sõnul pole telefonil olnud minekut turul, kus domineerivad iPhone, Blackberry ning Android operatsioonisüsteemiga nutitelefonid.

„Ilmselt on telefon Verizoni poolt alareklaamitud ning telefon võib kannatada puuduliku disaini käes,“ ütles Gartneri analüütik ken Dulaney MarketWatchile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755