1. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT toodab tugijaamade tarbeks rohelist energiat

Tänasest käivitab EMT esimese Eesti mobiilioperaatorina tuulegeneraatori rohelise energia tootmiseks tugijaamade tarbeks.

EMT on viie viimase aasta jooksul jätkuvalt tegelenud ettevõtte ökoloogilise jalajälje vähendamisega ja keskkonna säästliku mõtteviisi propageerimisega: reisimise asemel kasutanud videokonverentsi võimalust, vähendanud paberi kasutamist, pudelid, paber ja pakendid leiavad tee taaskasutusse. EMT Tehnokeskuse  serverite ruumi jahutamisel tekkivat soojust taaskasutatakse maja kütteks, teatas ettevõte.

EMT juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul algab sotsiaalne vastutus endast, sellest kuidas ettevõte igapäevaselt toimib ja missugust eeskuju ta kogu ühiskonnale annab.

„Nüüd teeme suure sammu edasi ja alustame rohelise energia tootmist tugijaamade tarbeks,“ selgitas Valdo Kalm. „Tegelikult mõjutavad keskkonda väikesed igapäevased otsused, mida reeglina me ei taju, kuid eeskuju andes ja koos tegutsedes suudame ümbritsevat keskkonda paremini säästa.“

EMT Tehnokeskuses käivitatud tuulegeneraatori võimsus on 5kW ja see võimaldab rohelise energiaga varustada kuni kuut EMT tugijaama. Pilootprojekti eduka toimimise korral plaanib EMT tuulegeneraatorite paigaldamist jätkata ja kasutada tuuleenergiat tugijaamade toiteks laialdasemalt. Tuuleenergia kasutamise lisaväärtus on see, et tugijaamade elektrivarustus on tagatud ka tormide ajal: enamik mobiilsidetugijaamade seiskumisi on praegu tingitud tugevast tuulest põhjustatud elektrikatkestustest. Samuti võimaldab see tugijaamu paigaldada ka kohtadesse, kus statsionaarne elektrivarustus puudub.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755