Soomlastel on seadusega õigus internetile

Soomes on alates tänasest kõikidel õigus 1 Mbps interneti lairiba ühendusele.

Soome andis seadusliku õiguse interneti lairiba ühendusele igale soome kodanikule. Nende näitel on see ainulaadne õigusakt kogu maailmas, kirjutas telegraph.co.uk. Uue seaduse alusel on telekommuniaktsioonifirmad kohustatud varustama kõiki kodanikke interneti lairibibaühendust kiirusega 1 megabait sekundis.

Soome sideminister Suvi Linden ütles, et internet on osa soomlaste igapäevaelust ja juurdepääs kiirele internetiühendusele on valitsuse prioriteet. "Internetiteenused ei ole enam lihtsalt meelelahutuseks," ütles Linden BBC-le. "Soome on teinud suuri pingutusi, et arendada infoühiskonda ja paar aastat tagasi mõistsime, et kõigil ei ole interneti ligipääsu, rääkis minister.

Kuni 96 protsenti Soome elanikkonnast on juba internetiga varustatud ja ainult umbes 4000 kodu tuleb lairibaga ühendada seaduse alusel.Selline plaan raskendab aga ebaseadusliku failide jagamise üle kontrolli. Selle asemel, et piirata internetiühendus, kavatseb Soome valitsus saata laiali kirju kõigile, kes rikuvad piraatluse seadust.

Suurbritannias on valitsus lubanud, et minimaalse internetiühendus vähemalt 2Mbps jõuab kõigile kodudesse 2012. aastal, kuid peatas selle seadustamise.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara