4. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rate.ee asutaja tuleb turule sotsiaalse aktsiafondiga

Rate.ee asutaja Andrei Korobeinik toob turule sotsiaalse aktsiafondi cutefund.com, kuna tema sõnul on nõudlus läbipaistvama ja interaktiivse investeerimiskeskkonna järele.

"Kui tavalises fondis on fondihaldur, siis meie puhul investorid otsustavad milliseid aktsiaid osta ja müüa," rääkis Korobeinik peatselt turule tulevast sotsiaalsest aktsiafondist cutefund.com.

Ta lisas, et cutefund.com puhul hääletavad investorid ise ning populaarseid aktsiaid ostetakse ja ebapopulaarseid müüakse. Mida paremini on investor aja jooksul hääletanud, seda kõrgem on tema otsuse kaal.

"Sotsiaalse aktsiafondi idee sündis sellest, et paljud investorid siiski tunnetavad, et nad tahavad läbipaistvamat ja interaktiivset investeerimiskeskkonda. Kuid tegemist on nišši tootega. Paljud küll usaldavad oma raha fondihaldurile, kuid reaalselt nad ei saa sealt lisaväärust," rääkis projekti asutaja.

"Uus aktsiafond on investoritele, kes ise ei kauple börsil või kel pole oskusi. Samuti on fond neile, kes pole rahul sellega, mida pangad pakuvad. Tavalised fondid on nagu mustad kastid, mis pole läbipaistvad ja sa ei tea miks üks või teine otsus seal sünnib. Kui sa tahad rohkem teada, siis keegi sulle vastust ei anna," rääkis Korobeinik uue fondi eelistest.

"Praegu on fond kinnine kuni 99 investoriga ning kusagil kolme kuu pärast on ka avalik fond olemas. Turg, kust aktsiaid ostame on Ameerika, aga investoritele hakkame seda pakkuma ELi piires ilma piiranguteta," sõnas Korobeinik. 

"Praegu on selles fondis umbes poolteist miljonit krooni minu raha, olen esimene klient. Minu investeering on see, mida firma fondis kasutab ning mille poolt investorid saavad juba hääletada, " ütles Korobeinik. 

Cutefund.com osanikud on ettevõtte tegevjuht Andrei Korobeinik, arendusjuht Evgeny Psenichnikov ja ettevõtete inkubaatori The Difference Engine juht Jon Bradford Inglismaal.

"Ettevõtte asutamiseks kuluks ca 150 00 - 200 000 krooni. 20 000 naelsterlingit, mida Bradford maksis oma osaluse eest on firmas olemas ja seda me kulutanud pole," sõnas ta.

Korobeinik, kes on üks esimesi The Difference Engine inkubaatori kasvandikke oma uue ettevõtmisega märkis, et programm aitas teda kindlasti kontaktidega. "Peamine lisaväärtus firmade jaoks on programmis see, et nad saavad vendoritega kokku – see on kiirendus oma toote arendusse."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755