6. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kahe päevaga 1329 uut .ee domeeni

Kahe esimese päevaga registreeriti 1329 uut .ee domeeni, mida on sama palju kui kahe eelnenud kuu peale kokku.

Eesti Interneti SA pressiteate kohaselt lisandus oodatult palju uusi kasutajaid eraisikute näol, kuid ettevõtted registreerisid ka enda teist ja enamat domeeni. Eesti Interneti SA juhatuse esimehe Marek-Andres Kautsi sõnul on registreerunute hulka vaadates soovitud tulemus saavutatud, tundes erilist heameelt eraisikutest registreerujate suure huvi üle.

Üleminekuga kaasnes ka registreerimise korralduse muutumine. Nüüdsest võivad domeeninime registreerijaid teenindada Eesti Interneti SA poolt delegeeritud akrediteeritud ja vastavat lepingut omavad registripidajad. Enim domeene registreeriti Zone Media, Linxtelecomi ning Elioni kaudu.

Eile kehtima hakanud domeenikorraga kaasnesid ka mõned muudatused:;

- eraisikutel on võimalus registreerida .ee domeeninimesid. Näiteks kasutamaks e-postiaadressi kujul [email protected]

- välismaa isikud saavad võimaluse registreerida .ee domeeninimesid;- ühel isikul on võimalik registreerida mitu .ee domeeninime;- registreerijate teenindamine in Eesti Interneti SA poolt delegeeritud registripidajatele, kelle nimekiri on avaldatud Eesti Interneti SA veebis;- domeeninimedele kehtestatakse regulatiivne tasu.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755