7. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia süüdistab Vene blogijat info lekitamises

Telefonitootja Nokia tegi politseile avalduse tuntud Vene  blogija, Mobile-Review.com-i pidaja Murtazini kohta, süüdistades teda ärisaladuse varastamises, kirjutab Taloussanomat.

Selle põhjuseks on Murtazini tootepaljastus, täpsemalt Nokia N8 nutitelefoni tutvustus, mille Murtazin sai enda valdusesse enne telefoni avalikku esitlust.

Murtazin kirjutas blogis, et Nokia võttis ühendust Vene siseministeeriumi majanduskuritegude üksusega. Murtazin sai asjast teada uurijalt, kui ta ise oli parasjagu Montenegros puhkust veetmas.

 Venelane on varemgi oma veebilehel avalikustanud Nokia tooteuuendusi enne nende avalikku esitlust.

Nokia esindaja Doug Dawson kinnitas asja Taloussanomatele. „Suhtume meie mittevaralistesse õigustesse väga tõsiselt,“ ütles Dawson. „Oleme ametlikult palunud Murtazinil tagastada tema valdusesse jõudnud prototüübid, aga ta pole seda teinud, seega oleme pöördunud Vene ametivõimude poole.“

Dawsoni sõnul andsid nad uurimisavalduse sisse juba mõnda aega tagasi. Tema sõnul jääb Murtazini sõnul selgusetuks, mil määral tegutseb ta blogijana ja mil määral telefoniala eksperdi rollis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755