9. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google jätkab Hiinas tegutsemist

Hiina uuendas täna Google’i litsenti veebilehe haldamiseks, säilitades internetihiiu positsiooni maailma suurimal internetiturul.

Google teatas täna, et firma tegevuslitsents Hiinas kiideti heaks, kuid ei avaldanud, milliseid teenuseid ta riigis pakkuma hakkab, vahendab AP.

Firma sulges enda Hiinas baseeruva otsingumootori selle aasta märtsis pärast vastumeelsust võtta omaks Hiina valitsuse poolt kehtestatud tsensuuri, kuid soovis veebisaidil endiselt pakkuda muusikat ja muid teenuseid.

Google teatas jaanuaris, et ei soovi enam Hiina tsensuuri taluda pärast Hiinast pärinevaid häkkimisi. See teadaanne häbistas Hiina liidreid ja tekitas küsimusi, kas riik peatab Google’i tegevuse turul, kus firmal on vägagi kasumlik reklaamiäri ning arenev mobiilitööstus.

„Meil on hea meel, et valitsus uuendas meie litsentsi ja ma ootame veebiotsingute ja kohalike toodete pakkumist enda klientidele Hiinas,“ ütles Google’i advokaat David Drummond.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755