14. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuumus ähvardab Soomes mobiilivõrke

Ülekuumenenud mobiiltelefonide tugijaamad on Soomes TeliaSonerale põhjustanud juba nii palju häireid, et operaatoril õnnestub töös hoida vaid kriitilisemad seadmed, kirjutab Taloussanomat.

Ka Elisale on tulnud varasemast rohkem häireteateid, vaid DNA-l pole tugijaamadega probleeme olnud.

TeliaSoneral on kümme tugijaama ülekuumenemise tõttu rivist väljas. „ Praegu on häireid nii palju, et saadame töömehed vaid kõige kriitilisematesse kohtadesse. Ressursse ei jätku, et igale poole jõuda,“ ütles TeliaSonera mobiilivõrgu eest vastutav juht Kimmo Fransila.

Taolist temperatuurihäirete hulka pole Telia Sonera tema sõnul varem näinud.

Kuumus on ka Elisale varasematest aastatest rohkem automaatseid hoiatusi saatnud. Mingeid häireid ega vigu pole osakonnajuhi Esa Mannineni sõnul siiski tavapärasest rohkem olnud. „Hoiatuse saatmise piir on 35 kraadi peal. See on aga häire tekkimisest madalamal, seadmete turvalise töö piir on sellest tegelikult kõrgemal,“ rääkis ta.

DNA on 2000. aastatel arvestanud kuumade suvedega, kõik mobiilijaamad on jahutusseadmetega, teatas ettevõte.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755