19. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google omandas suure avaliku faktibaasi

Google omandas 16. juulil Metawebi, mis haldab üht maailma suurimat avalikku faktibaasi, Freebase'i.

Freebase sisaldab andmeid 12 miljoni asja kohta, kaasa arvatud filmide, raamatute, seriaalide, kuulsuste ja ettevõtete kohta, avaldas otsingumootor oma blogis. Google ei kavatse faktimaasi avalikkusele sulgeda ning kutsus seda täiendama.

Metawebi andmebaas suudab vastata keerulisematele küsimustele kui tavalised otsingumootorid, näiteks küsimusele "actors over 40 who have won at least one oscar" (üle 40aastased näitlejad, kes on saanud vähemalt ühe Oskari - toim).

Ostusummat ja tehingu üksikasju ei avaldatud. Samas on teada, et pärast tehingut eraldas Google Metawebile rohkem serveriressursse ja võimsust.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755