20. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elioni e-poe ostude maht kasvas poole aastaga 70%

Elioni 22 esinduse kaubamüügi käive on 2010 I poolaastal kasvanud enam kui viiendiku võrra, Elioni e-poe ostude maht aga ligi 70%. Võrreldes 2009. aasta I poolega on Elionis sõlmitud järelmaksu lepingute arv kahekordistunud, mis viitab inimeste taastuvale kindlustundele.

Elioni jaekaubanduse ärijuhi Martin Kallingu sõnul on aasta esimese poole müük üsna sarnane masu-eelsele perioodile. „Jõudsalt kasvavad müügimahud ning julge järelmaksu võtmine on selge märk sellest, et inimeste jalgealune on kindel ning eriti ei muretseta homse pärast,“ põhjendas Kalling. „Kasvutrendi märkasime juba eelmise aasta septembris ning nüüd liigub müük üha ülesmäge,“ lisas Kalling.

Elioni kaubamüügi kogukäive kasvas 2010. aasta esimese kuue kuuga 22% võrreldes 2009 sama perioodiga. Sealhulgas on IT-valdkonna kaupade (arvutid, printerid, veebikaamerad jms) müügikäive kasvanud eelmise aastaga võrreldes 36%. Elion on 35%-lise turuosaga Eesti suurim sülearvutite müüja, olles aasta jooksul kasvatanud sülearvutite müügi koos EMT-ga kolmekordseks.

Audiovisuaaaltehnika (telerid, kodukino, digitaalkaamerad jne) käive on võrreldes eelmise aasta esimese kuue kuuga kasvanud kahekordseks. Telerite müük kasvas Elioni esindustes ja e-poes aastaga kahekordseks ning turuosa kasvas 20%-ni. Telerite müügi hüppelise kasvu peamine põhjus on 1. juulil toimunud õhu teel leviva televisiooni digitaliseerimine, mis pani ka vanu telereid välja vahetama.

Elioni e-poe pood.elion.ee käive kerkis võrreldes 2009 I poolaastaga 69%. See näitab, et inimesed kasutavad üha meelsamini ostude tegemiseks kiiret ja mugavat e-kanalit. Muuhulgas hindas ajakiri [digi] oma 2010 aasta veebruari numbris Elioni e-poe üheks parimaks internetikaupluseks nii Eesti kui välismaiste alternatiivide kõrval.

Elionis sõlmitud järelmaksu lepingute arv on võrreldes 2009 aasta I poolega kahekordistunud. See viitab inimeste kindlustunde taastumisele ning valmisolekule võtta finantskohustusi. Järelmaksuga müüdava kauba hinnad on jäänud varasemaga samale tasemele. Käesoleva aasta aprilli lõpus alustas Elion koostööd Euronicsiga, võimaldades eraisikutel osta kaupa Euronicsi kauplustest Eloni järelmaksuga. Esimese poolaasta järelmaksu lepingute kogusummast moodustasid Euronicsis sõlmitud lepingud ligikaudu 9%.

Äriklientidega sõlmitud liisingulepingute arv on võrreldes 2009 I esimese kuue kuuga suurenenud 35%. Keskmine liisingutehing on võrreldes eelmise aastaga ligi 15% suurem ning liisingulepingute kogusumma on kasvanud lausa 65%.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755