20. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pillesaar: Webmedia rahakaasamist oli aimata

ASi Helmes juht Jaan Pillesaar ütles Äripäevale, et Webmedia investorikaasamist oli oodata, sest sellele viitasid omanikestruktuuri ümberkorraldused ning ka majandusaasta aruandes võis sellele viiteid leida.

"Eks see tehing oli juba pikka aega õhus, sellele viitasid omanikestruktuuri ümberkorraldused. Ka Webmedia viimasest majandusaruandest oli tunda, et plaanitakse raha kaasata," rääkis Pillesaar. Ta selgitas, et seal oli aastavahetusel omakapitali 25 miljonit, varasid 110 miljonit ja kohustusi 85 miljonit.

"Tervikuna minu arvates positiivne uudis ja hea tehing kindlasti Webmedia omanikele, nii et kasutan juhust õnne soovida," oli Pillesaarel hea meel.

Mehe sõnul on see positiivne uudis kõigile teistele turuosalistele, sest näitab turu elavnemist ja tõestab investorite usku, et asjad Ida-Euroopa IT turul hakkavad minema ülesmäge. "Eks uued investorid tulevad ikka turule majanduslanguste lõpus ja uute buumide alguses. Ka Helmese aktsiate ostmise vastu on viimasel ajal huvi tuntud, nii et signaale on mitmest kandist, et Balti turud elavnevad," möönis tarkvarafirma juht.

Tema sõnul on samuti näha mitmete välisklientide huvi tekkimist Ida-Euroopa tarkvarateenuste vastu ja seega turu kasvu. "Halb uudis on see võibolla vaid klientidele, sest eks kindlasti hakkavad turu elavnedes tõusma ka tarkvara arendajate palgakulud ja seega pikemas perspektiivis arendamise hinnad," hoiatas Pillesaar.

 Vastuseks küsimustele, et kas Helmese tublil konkurendil tehingu põhjuseks võisid olla likviidsusraskused, vastas Pillesaar, et ei usu,et ühelgi suuremal tarkvarafirmal likviidsusraskusi tekkida saab. "Kuna selle äri kulumudelis enamik kuludest on muutuvkulud, siis juhul kui peaks olema ette näha nõudluse langust, saab kohe ka kulusid vähendada," põhjendas ta. 

"Aga praegusel turul ei ole kellelgi vaja isegi kulusid vähendada, sest nõudlus kasvab," märkis mees. "Helmesel näiteks hakkame pärast puhkusi oma arenduskeskustesse otsima uusi töötajaid," vihjas ta.

 

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755