Tele2 üllatas analüütikuid

Kui analüütikud ootasid Rootsi telekomilt Tele2 teise kvartali puhaskasumi kahanemist, üllatas ettevõte hoopis tugeva kasumikasvuga.

Tele2 teise kvartali puhaskasum kasvas aastataguselt 1,2 miljardilt Rootsi kroonilt 1,644 miljardile SEKile. Bloombergi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid, et kasum kahaneb 1,1 miljardile Rootsi kroonile.

Ettevõtte käive kasvas ühe protsendi võrra, 9,967 miljardile Rootsi kroonile. Rootsi mobiilside käive kasvas viis protsenti. Venemaal leidis ettevõte kvartalis 1,113 miljonit uut kundet.

Balti riikides turg stabiliseerus. Eestis näitas mobiilsideturg selgeid stabiliseerimise märke. Käibe langus peatus teises kvartalis, kuna majandus pöördus. Nii mobiilside kasutus kui ka riistvara müük kasvasid võrreldes aastataguse ajaga. Tele2 jätkas maapiirkondades 3,5G võrgu väljaehitamist, mis kattis teise kvartali lõpuks 75 protsenti Eesti rahvastikust. Tele2 testis Eestis edukalt G4 võrku, kuid selle turule toomine sõltub, millal Eesti hakkab andma välja G4 kasutuslubasid, kirjutas ettevõte kvartaliaruandes.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara