28. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telekomi aktsionäridel kohturaha koos

Eesti Telekomi endiste väikeaktsionäride esindajaks määratud advokaadibüroo Sorainen andmeil on väikeomanikelt laekunud kohtu nõutud 300 000 krooni deposiiti õigusabikulude katteks.

See tähendab, et jõustus väikeaktsionäride ühine esindus TeliaSoneralt täiendava hüvitise nõudmiseks aasta alguses sundülevõetud Eesti Telekomi aktsiate eest. Kuigi kohtuasjaga edasiliikumiseks on vajalik summa koos, on veel kuni selle nädala reedeni, 30. juulini kõigil Eesti Telekomi endistel väikeaktsionäridel võimalik liituda avaldusega lisahüvitise nõudmiseks.

Advokaadibüroo partneri Reimo Hammerbergi sõnul on väikeaktsionärid leidnud, et teema on piisavalt tähtis. "Avaldusega liitunud väikeaktsionäride arv näitab, et paljude jaoks oli TeliaSonera makstud hind aktsia kohta ebaõiglane. Nüüd algab sisuline töö avalduse ettevalmistusega kohtule," lisas ta.

Eesti Telekomi üks suurimaid endisi väikeaktsionäre on elukindlustusselts Compensa Life Vienna Insurance Group SE. "Liitusime avaldusega, kuna TeliaSonera poolt väikeaktsionäridele makstud hüvitis ei kajastanud meie arvates Eesti Telekomi aktsiate õiglast väärtust ning peame vajalikuks oma klientide huve kaitsta," ütles kindlustusseltsi juhatuse esimees Olga Reznik.

Esialgse analüüsi järgi tugines TeliaSonera makstud hind turuvapustuse ja likviidsuskriisi tingimustes vähenenud aktsia hinnale ning Eesti Telekomi aktsia õiglane väärtus oli vähemalt 20 krooni aktsia kohta rohkem kui TeliaSonera makstud 93kroonine hüvitis. Juhul kui kohus otsustab, et TeliaSonera peab maksma lisahüvitist, peaks seaduse järgi üldjuhul nende kanda jääma ka seotud kulud.

Rahaliselt panustades avaldusega liituvad aktsionärid maksavad eduka lahendi puhul õigusabi eest kolm korda väiksemat tulemustasu kui need, kes liituvad taotlusega rahaliselt panustamata. Selgitus ja juhised endistele Eesti Telekomi väikeaktsionäridele avaldusega liitumiseks on kättesaadavad Soraineni kodulehelt.

Jaanuaris kanti Eesti Telekomi vähemusaktsiad üle TeliaSonera AB-le, mis puudutas enam kui tuhandet aktsionäri, kes ise ei soovinud müüa oma aktsiaid hinnaga 93 krooni tükk.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755