28. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zone.ee: Bauhof ilmselt unustas tarkvara uuendada

Eile oma kodulehte häkkida lubanud ehituspood Bauhof ilmselt unustas tarkvara uuendada, ütles zone.ee turundusspetsialist Rauno Kais.

Viimasel ajal populaarseks muutunud kodulehekülgede vabavaraprogrammid on ühelt poolt kulusäästlikud ja võimalusterohked, teisalt sisaldavad ka teatud ohte, ütles Kais. Populaarsemaid vabavaraprogramme – näiteks Wordpress või Joomla – arendavad tema sõnul sajad või tuhanded inimesed üle maailma ja on üpris tõenäoline, et kusagile jääb mõni turvaauk.

"Viimane näide oli ühe suure ehituspoe veebilehe häkkimine, kus veebileht  jookseb Joomla rakenduse peal  ja suure tõenäosusega unustas kodulehe haldaja Joomlat lihtsalt uuendada," viitas Kais Bauhofi kodulehele.

"Kui tavaliselt mõni turvaauk vabavaras leitakse, siis programmi loojad või arendajad likvideerivad selle kiiresti  ja annavad välja kohe ka programmiuuenduse, kus seda viga või turvaauku enam ei ole," selgitas zone.ee turundusspetsialist.

Kais märkis, et oma FTP-serveri paroole tuleb turvaliselt hoida, sest kui inimese arvutis on nuhkvara juba sees, siis on päris ilmne, et peagi on need paroolid ka häkkeritel teada. "Teisalt on FTP-programmid ise suhteliselt nõrkade turvafunktsioonidega, mis ajendas meid arendama erinevaid turvameetmeid, et kurjamid läbi FTP kodulehekülgedele ligi ei pääseks," lausus ta.

"Panime ka oma veebiserveritele viirustõrje, mis kontrollib pidevalt FTPga serverisse tõstetavat infot ja likvideerib leitud viirused," lisas Kais.

Kuidas oma kodulehekülge häkkerite rünnakute eest kaitsta

•Kasutatavate veebirakenduste versioonid tuleb hoida ajakohased.•Paigaldage oma arvutisse aktuaalne viirusetõrjetarkvara. See ei pea olema ilmtingimata tasuline, täiesti korralikke tooteid võib ka tasuta leida näiteks AVG-lt või BitDefenderilt.•Säilitage oma autentimisinfot turvaliselt, head tasuta töövahendid selleks on näiteks PasswordSafe ja TrueCrypt .•Kui te määrate salasõnu, siis andke neile turvalisem kuju.Allikas: Zone Media

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755