3. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kroonides postmargid kehtivad edasi

Kuigi Eesti läheb 1. jaanuaril 2011 üle eurole, jäävad vanad postmargid kehtima.

Ainult Eesti krooni nominaaliga postmarke saab kasutada neid konverteerides Eesti Panga ametliku vahetuskursi alusel 1 EUR = 15,6466 EEK ning need kehtivad 1. jaanuarini 2014, teatas Eesti Post.

Kahes vääringus postmargid kehtivad tähtajatult.

Kahe vääringu kajastamine postmarkidel lõpeb 2010. aasta lõpus. Alates 1. jaanuarist 2011 emiteeritavatel postmarkidel on hind kajastatud vaid EURO vääringus, kuid kehtima jäävad ka EEK nominaaliga postmargid. Ainult EEK nominaaliga postmarke saab kasutada 1. jaanuarini 2014.

„Ettevalmistused sujuvaks eurole üleminekuks on kestnud Eesti Postis juba üle nelja aasta. Arvestades rahvusvahelist praktikat, kus suurem osa euroga liitunud riikide postiadministratsioone kasutas postmarkidel seoses üleminekuperioodiga kahte erinevat nominaali, emiteeris ka Eesti Post esimesed seesugused margid juba 2006. aastal,” rääkis postmargi juht Ain Muldmaa.

Kahe nominaali süsteemi eelised üleminekuperioodil on eelkõige ühelt valuutalt teisele ülemineku paindlikkus ning vanade postmarkide vahetamise vajaduse puudumine postkontorites. Kahe vääringu kajastamine postmarkidel lõpeb 2010. aasta lõpus ning alates 1. jaanuarist 2011 emiteeritavatel postmarkidel on hind kajastatud vaid EURO vääringus. Samas kehtivad endiselt ka EEK nominaaliga ning EEK/EURO nominaaliga postmargid. Vajadusel saab puuduoleva osa tariifist lisada ka EURO või EEK/EURO vääringus postmarkidega.

Viimased kahes vääringus postmargid ilmuvad 25. novembril ning on jõuluteemalised.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755